Andris Bulis palīdz celt jauniešu pašvērtējumu (06.02.2018)

Prasme komunicēt ir viena no svarīgākajām karjeras vadības prasmēm, kuru vajadzētu attīstīt ikvienam- uzskata karjeras konsultante D. Brence.

Ikdienā jauniešiem nākas komunicēt, gan ar skolas biedriem un skolotājiem, gan viesiem, absolventiem u.c.- konsultante novērojusi, ka dienu no dienas, esot vidē, kur nepārtraukti notiek savstarpēja komunikācija, skolēnos  iestrādājas dažādas pieklājības frāzes un veidojas pārliecinātāka runas prasme, spēja labāk noformulēt sev interesējošus jautājumus.

Sadarbība ar A. Buli uzsākta jau iepriekšējā mācību gadā – pateicoties lieliskajām jauniešu atsauksmēm – tā turpināta projekta „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Bulis māca, ka komunikācija nav prasme, kas noderīga tikai cilvēkiem, kas uzstājas. Komunikācija ir tavs acu skatiens, tava attieksme, žesti.  Zinot, ka drīzumā skolēniem būs jāaizstāv projektu darbi – A. Bulis turpina ar noderīgiem uzdevumiem, kā nodibināt saikni ar klausītāju, noturēt  uzmanību un pārliecināt to, kā iemācīties klausīties citos un respektēt komandas biedru viedokļus.

9. klases jaunieši atzīst, ka nodarbības ir lieliskas – jautras un ļoti pamācošas. Jaunieši stāsta, ka patīk piemēri, kas tiek demonstrēti uz viņiem pašiem – tā vieglāk izprotot mācīto un liekot izkāpt no komforta zonas – tā pierādot pašiem sev, ka var daudz vairāk – kā paši domā.

[Not a valid template]

Informāciju sagatavoja: Dina Brence

FacebookTwitter