(07.12.2018)

Latvijas Basketbola savienība jau 3 gadu rīko turnīri dažādās vecuma grupās ar nosaukumu NBA junioru līga, kurā tiek pārstāveta arī mūsu Liepājas 8. vidusskola.

1

9. novembrī Rīgā notika NBA junioru līgas drafta ceremonija. Kur B grupā: U11 puiši (2008. dzimšanas gads un jaunāki) un U12 meitenes (2007. dzimšanas gads un jaunākas) tika pārstāvēta mūsu skola. Šajā ceremonijā mūsu skolas pārstāvis kā komandas kapteinis bija Aksels Semenkovs. Izlozē mums tika NBA komanda Memphisas Grizzlies. NBA jr. līgas izspēle norit divās divīzijās austrumos un rietumos, kur pēc divu apļu izspēles spēcīgākas divīzijas komandas turpina cīnīties par NBA jr. līgas čempiona titulu.

Turnīrs notiek 4 posmos (Iecavā, Ventspilī, Saldū un arī Liepājā). 1. posms notika 23. novembrī Iecavā, kurā tika iegūta viena uzvara un piedzīvots viens zaudējums. 2. posms notika 30. novembrī Ventspilī, kur diemžēl abās spēlēs tika piedzīvots zaudējums.

3. posms notika 6. decembrī, kas risinājās Liepājā, mūsu 8. vidusskolas sporta zālē. Pirmajā spēlē tika izcīnīta pārliecinoša uzvara pār Druvas vidusskolas jeb San Antonio Spurs  komandu ar rezultātu 22:8. Otrā spēle bija jau daudz sīvāka, bet viss beidzās laimīgi un tika izcīnīta uzvara pār Iecavas vidusskolu jeb New Orlean Pelicans komandu ar rezultātu 26:24.

Paldies skolas skolniekiem un skolotājiem par lielo atbalstu abās spēlēs! 4. un noslēdzošais posms notiks 14. decembrī Saldū.

Informāciju sagatavoja: Niks Lagzdiņš

FacebookTwitter