Brīvprātīgo dienas Liepājā (07.05.2015)

15. un 16.maijā norisināsies pasākums „Brīvprātīgo dienas Liepājā”, kura ietvaros visu vecumu iedzīvotāji aicināti iepazīt brīvprātīgo darbu, lai apzinātos to, cik nozīmīgs var būt katra cilvēka devums, palīdzot otram cilvēkam vai kādam likteņa varā pamestam dzīvniekam.

Līdz 21.aprīlim savu dalību pasākumā pieteikušas 17 iestādes, kuras aicina iedzīvotājus palīdzēt visdažādākajos darbos. Vairākas pirmsskolas izglītības iestādes aicina pie sevis palīgus, kuri ietu ar bērniem rotaļās, lasītu mazākajiem pasakas, pastāstītu bērniem par mūzikas instrumentiem un nospēlētu dažādus skaņdarbus, kopā ar bērniem stādītu puķes, kā arī palīdzētu veikt dažādus citus pavasara uzkopšanas darbus gan iekštelpās, gan apkārtējā teritorijā. Savukārt Piejūras slimnīcas Psihiatriskās klīnikas bērnu un gerontoloģijas nodaļās aicināti palīgi, kuri ar pacientiem dotos pastaigās, lasītu grāmatas un spēlētu ar tiem galda spēles. Palīgus gaida arī Nakts patversme, Dienas centrs personām ar garīgās attīstības traucējumiem, Veco ļaužu dzīvojamā māja Ganību ielā, pašvaldības dzīvnieki patversme ” Lauvas sirds” un citas iestādes.

Līdz 2015. gada 8. maijam interesenti aicināti izvēlēties sev tīkamāko iestādi un aizpildīt elektroniskās pieteikuma anketas vēlamajam brīvprātīgo darbam.

Brīvprātīgo dienas Liepājā norisināsies jau otro reizi. Pasākumu organizē Liepājas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Liepājas Europe Direct informācijas centru.

Skatīt raksta avotu

FacebookTwitter