Noslēgsies projekta “Sporto visa klase” pirmā sezona (20.05.2015)

Sporto-visa-klase_2015

Piektdien, 22. maijā, ar finālsacensībām noslēgsies Latvijas Olimpiskās komitejas organizētais projekts “Sporto visa klase”, kurā piedalījās arī mazie liepājnieki. Liepājas 8.vidusskolas 3.a klase ir viena no sešām klasēm, kas iesaistījusies šajā Latvijas Olimpiskās komitejas organizētā projektā. Kopumā projektā piedalījās 164 skolēni un bez liepājniekiem, tajā ir arī skolēni no vēl piecām Latvijas pilsētām un skolām.

Projekta dalībnieki no visas Latvijas piektdien satiksies Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, lai projekta finālsacensībās mērotos spēkiem gan dažādās sportiskās disciplīnās un veiklības stafetēs, gan arī pierādītu savas zināšanas. Arī skolēnu pedagogiem būs iespēja demonstrēt savu erudīciju, piedaloties sacensībās.

Visiem skolēniem un klasēm, kas šajā mācību gadā iesaistījās LOK projektā “Sporto visa klase”, katru nedēļu papildus tām divām sporta stundām, kas paredzētas obligātajā izglītības programmā, notika arī trīs fakultatīvas sporta nodarbības. Mazajiem liepājniekiem projekta laikā viena no papildu nodarbībām ik nedēļu bija peldēšana, tāpat trešklasnieki apguva futbolu un tā elementus, kā arī ik nedēļu piedalījās stājas korekcijas un vingrošanas nodarbībās.

Lai skolēniem dalība projektā būtu vēl interesantāka un aizraujošāka, katrai klasei jau projekta sākumā tika izvēlēts arī savs Olimpiskais audzinātājs. Mazos liepājniekus sportiskākam dzīvesveidam un savu mērķu sasniegšanai motivēja Māris Verpakovskis, kurš Olimpiskās komitejas aicinājumam iesaistīties projektā labprāt piekritis ar cerību, ka projekts nesīs arī reālus rezultātus un visās skolās un klasēs sports būs vairāk nekā līdzšinējās divas reizes nedēļā.

Skatīt raksta avotu

FacebookTwitter